Et annerledes nettmagasin
Friday June 22nd 2018

FORBRYTELSER OG DIAGNOSER

Man trodde en stakket stund at det forrige århundrets vanvittige venstreekstreme terror ville mangle sidestykke i historien. Det gjør den nok fremdeles, men dagens daglige doser med muslimsk terror eter seg godt innpå. Det finnes ingen plass for gærningen Breivik i dette bildet. Dersom det er behov for å sette ham i en eller annen bås, så må det være i den som rommer de forskrudde unge menneskene som retter sine våpen mot medelever og medstudenter (“skolemassakrer”). Det er lansert teorier om at de som fantaserer om vold mot muslimer og mot de politiske partier som arbeider for muslimsk innvandring til Norge og Europa har funnet seg en katalysator i gærningen Breivik, eller – alternativt – at gærningen Breivik har funnet gjenklang hos dem. Det er jo også mulig at venstresiden i sin iherdige søken etter en “høyreekstremist”/”høyreterrorist”, har funnet en kandidat i gærningen Breivik. Det er derfor helt naturlig at de nå utbasunerer sin skuffelse over at deres kandidat er diagnostisert som såpass sterkt sinnslidende/utilregnelig at han ikke kan settes i vanlig fengsel for sine uhyrlige forbrytelser.    

Den venstreekstreme terror i det forrige århundre hadde bred støtte i venstrevridde miljøer verden over. Heltene i disse miljøene var massemordere som gærningen Mao, gærningen Stalin og gærningen Pol Pot. Deres sinnslidende kollega på en annen side av terrorhelvete var nasjonalsosialisten og gærningen Adolf Hitler. Han ble først og fremst hyllet av hele det tyske folk. Nå som den arabiske våren går over i kald vinter, ved at islamistene sakte, men sikkert tar over makten i alle disse landene, er det sannsynlig at muslimsk terror vil ta seg kraftig opp. Den vil bli hyllet av millioner av muslimer verden over. Og selv om gærningen Osama bin Laden nå heldigvis hviler i en våt grav, er det et utall nye gærninger å ta av.

Vår hjemlige venstreside i 1930-årene tiljublet gærningen Stalin, og i etterkrigstiden tiljublet AKP (m-l) gærninger som Mao, Pol Pot og Enver Hoxa, mens de fablet om “væpna revvolusjon”. Hverken tiljublingen eller fablingen er straffbart (hilsen høyesterettsdommer Ketil Lund/Gateavisa 221111), og virksomheten har, så vidt man vet, heller ikke fått en diagnose.

Den venstreekstremistiske terror i det forrige århundre er solid dokumentert, spesielt i bøkene “The Great Terror” og “Stalin”, som er glimrende skrevet av henholdsvis Robert Conquest og Simon Sebag Montefiore. I Europa etablerte venstreekstremisten Ulrike Meinhof terrororganisasjonen “Rote Armee Fraktion – RAF” som hadde sine motstykker i Italia og Japan. Men det var dog ingen som overgikk gærningen Mao Tse Tung, en massemorder i klasse med gærningene Adolf Hitler og Josef Stalin. Det at selveste Holocost-senteret trekker sammenligninger mellom den enslige gærningen Breiviks “Manifest” og gærningen – selveste rikskansleren – Hitlers “Mein Kampf” må være for å øke besøkstallet til et for øvrig utmerket minnesmerke over alle dem som ble hundset og plaget under “gode” nordmenns neser, arrestert og deportert av vårt norske statspoliti og myrdet i Tyskland av gærningen Hitler & Co. Nevnte “gode” nordmenn har visstnok heller ikke fått en diagnose.

Er det noen som helst tvil om at Mao, Stalin, Hitler, bin Laden, Pol Pot, Meinhof, pluss et utall despoter av samme type, og deres bødler som Beria, Gøbbels, Mengele, Eichmann (pluss et utall av samme type) og våre hjemlige Rinnan og Breivik ++++, ansees som spenna gærne av folk flest? Så får sakkyndige stille diagnosene, hvilket umulig kan være lett. I Egils Saga berettes det om Islands store skald Egil Skallagrimsson. Han beskrives som svarthåret, storvokst, gruelig stygg, villstyring, svirebror, slåsskjempe, drapsmann og sjørøver (Ordet nr. 4/2011). Han dyrkes som helt, hvilket de fleste av oss foretrekker, men her skulle det også være rom for forskjellige diagnoser.

I tidligere tider ble det gjort kort prosess med gærningene. Straffen for mord var trolig hengning eller halshugning, og vi får tro at innretninger som steile og hjul medførte samme sluttresultat. Pinlige forhør var – og er fremdeles populære i visse kretser. De som gjennomførte/gjennomfører dem er vel forøvrig ganske sprø.

Så har vi hatt lange perioder da gærninger med forskjellige diagnoser har fått fengselsstraff eller er blitt henvist til sykehus som Dikemark, der mange innsatte helt opp til vår egen tid ble utsatt for sterk medisinering, sterilisering, elektrosjokk og lobotomi (det er usikkert hvor mange av disse “behandlingsoppleggene” som praktiseres i dag; trolig kun tvang og tvangsmedisinering). Alt dette skulle gjøre gærningene mindre gærne, snille og kanskje friske. Man kan vel heller ikke helt fri seg fra den tanke at de som utførte/utfører “behandlingen” var/er ganske sprø (lobotomi – skallekløvning – praktiseres fremdeles i Sverige).

Nylig skjedde det et innbrudd i et mangeetasjes pepperkakehus San’a i Yemen. Etter at innbruddstyven kom seg inn i huset, voldtok han husfruen. Under dette rabalderet kom mannen i huset løpende ned fra femte etasje. Han ble skutt. Forbryteren ble fakket og dømt til å bli slept etter et esel i San’as gater for innbruddet, til 60 piskeslag for voldtekten og til halshugning for mordet. Avstraffelsen tok henimot et år, siden forbryteren måtte pleies, friskmeldes og kles opp i hvit skjorte før hver avstraffelse. Det er liten tvil om at forbryteren var en gærning, og at påtalemyndighetene, dommeren og bødlene var sprø. Til de sistnevntes unnskyldning skal anføres at de opererte under sharia-lovens sinnssyke regime.

Mens de damer og herrer som er hjernevasket i venstrevridd ideologi og alle dem som har spesialisert seg på å diagnostisere gærninger i egne og andre rekker (i alle rekker?), krangler innbyrdes og med hverandre så busta fyker om gærningen Breivik skal sperres inne i fengsel eller på sinnssykehus, er de fleste av oss enige om at massemordere, uansett diagnose, må sperres inne for lang tid (helst på livstid eller i alle fall til de blir “snille og friske igjen”, som professor Nils Christie & Co. later til å mene).

Norge har bestemt seg for at gærningen Breivik fortjener en langdryg rettssak og en straffeutmåling (fengsel eller sinnssykehus) som er en massemorder verdig. Man kan mene hva man vil om dødsstraff, men det hadde jo vært greit med en rask og effektiv standrett for alle de gærninger som er nevnt i det foranstående, og – ja – kanskje da med fengsels – og/eller sinnssykehusstraff reservert for dem som der kun har fått betegnelsen sprø. Men så greit er det jo ikke!        

STEINAR R. PAULSEN

2 Comments for “FORBRYTELSER OG DIAGNOSER”

  • Bjørn Inge H Lorentzen says:

    Er det meningen at dette røret skal fremstå som uttrykk for intelligent liv på noen som helst måte?

  • ex-pat says:

    Tja, det fremstår da som mer reflektert enn ditt grynt.


Leave a Comment

More from category

TRUMP HAR BEGÅTT EN  MAJESTETSFORNÆRMELSE
TRUMP HAR BEGÅTT EN MAJESTETSFORNÆRMELSE

  Skal man tro mediene gjør ikke USAs demokratisk nyvalgte president Donald Trump annet enn tabber. Men det [Read More]

DEN HISTORISKE LENINGRAD-ESKADREN I 1956
DEN HISTORISKE LENINGRAD-ESKADREN I 1956

  Året er 1956 og «Den kalde krigen» mellom Øst og Vest har blitt til en ubehagelig realitet i løpet av de [Read More]

ELITISME – UNDERKASTELSE – REVOLUSJON
ELITISME – UNDERKASTELSE – REVOLUSJON

Alle og enhver kan se at den utvikling Vesten har erfart etter 1990 har vært preget av stagnasjon. I USA er store [Read More]

PRESIDENT DONALD TRUMP SKAPER ENGASJEMENT
PRESIDENT DONALD TRUMP SKAPER ENGASJEMENT

Den 21. oktober 2015 ble Raymond Johansen (AP-ex SV) byrådsleder i Oslo. Han leder Oslos byråd utgått fra [Read More]

TRUMP’S GLIMRENDE OG KRAFTFULLE INAUGURATION SPEECH
TRUMP’S GLIMRENDE OG KRAFTFULLE INAUGURATION SPEECH

We the citizens of America have now joined a great national effort to rebuild our county and restore its promise for [Read More]

FINANSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)
FINANSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)

Finansministeren holdt en svært god tale i OMS. Det var som forventet. Hun unngikk å gå i dybden, og holdt seg til [Read More]

DONALD TRUMP
DONALD TRUMP

Den 11. januar holdt Donald Trump sin første pressekonferanse. Den ble dekket i nyhetssendingene. Dessuten dekket URIX [Read More]

FORSVARSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)
FORSVARSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)

Tradisjonen tro holdt Forsvarsministeren årets første tale i OMS. Det var fullt hus. Hun holdt seg til Langtidsplanen [Read More]

Insider

Archives