Et annerledes nettmagasin
Friday June 22nd 2018

BLIR DET KRIG?

UnknownI dag (5/1) rapporteres det på alle snørr – og – tårer – kanalene til NRK at ingen NATO-land vil levere våpen til Ukraina. I nyhetssendingene får de med seg at generalsekretær Jens Stoltenberg uttaler at NATO ikke vil forsyne Ukraina med våpen, fordi NATO (som organisasjon) ikke har våpen. Avisene skriver naturligvis som vanlig kun om saker som tjener deres egen politiske agenda. Dersom en av journalistene hadde tatt en titt på BBC i går kveld (den er kanskje for høyre-ekstrem for dem) ville de ha sett den nyutnevnte amerikanske forsvarsministeren uttale for åpen mikrofon at USA vil forsyne Ukraina med «dødelige våpen». Dette betyr eskalering.

Russland vil nemlig neppe finne seg i å bli ydmyket av NATO (og EU) i Ukraina. Rent militært kan Russland ikke vinne en krig mot USA eller en krig mot NATO på ukrainsk territorium ved bruk av konvensjonelle våpen. Den logiske situasjon er derfor at Russland må ty til sterkere lut. Denne sterkere luten heter taktiske atomvåpen. Det er mulig at veien dit vil gå gjennom russisk opptrapping andre steder, for eksempel i Baltikum eller mot Nord-Norge. Og opptrappingen fra NATOs side er allerede i full sving, til tross for at Russland hverken truer NATO eller et NATO-land.  Nye sanksjoner, utplassering av NATO-styrker, planlegging av store NATO-øvelser, blant annet i Norge, og nå også våpenleveranser fra USA til Kiev skjer under hurrarop fra hele Vesten. Samtidig er hele Vestens glupe utenrikspolitikerne ute med fristelser til Kiev om EU – og NATO – medlemskap. Hurraropene gjaller!

Utgangspunktet for all denne galskapen ligger naturligvis i Russland, som burde ha stoppet med annekteringen av Krim, hvilket Putin vill fått godkjent etter litt diplomatisk plunder og heft med USA, EU og NATO. Men det har han altså ikke gjort. Han roter det rett og slett til for seg selv i Øst-Ukraina. Samtidig går fallet i oljeprisen direkte ut over den vanlige russer. Dette «tvinger» Putin til å avlede oppmerksomheten mot en ytre fiende, nemlig USA/NATO/EU. Det gjør han til gangs! Og Vestens reaksjoner, selv om de følger i kjølvannet av russiske dumheter, blir tatt som bevis i Russland på at Putin har rett. Og han har aldri vært så populær som nå. Eskaleringen mot krig er i full gang.

I denne situasjonen bør NATO for alle tilfelles skyld og som et minimum forsøke å få en avtale med Russland om at kun «rene» taktiske atomvåpen opp til en viss størrelse skal kunne brukes i en fremtidig krig, og at det nedlegges forbud mot bruk av skitne taktiske atomvåpen og tyngre atomvåpen samt biologiske og kjemiske stridsmidler.

Hva er det som forårsaker at Vesten reagerer som Vesten gjør enten det gjelder innvandring, handel og vandel, diplomati eller opptrapping mot krig. Svaret er trolig kombinasjonen av dumhet og ensretting. Det faktum at 80 prosent av medlemmene i USAs kongress ikke har pass må nødvendigvis resultere i utenrikspolitisk dumhet. Det faktum at EU har utviklet seg til å bli en ny sovjet-union med en øst-tysk drage (Angela Merkel) som diktator, og et byråkrati som ensretter medlemslandene i nord og undertrykker medlemslandene i syd, blant annet gjennom en katastrofal euro-politikk, utsletter det mangfold av oppfatninger som frie nasjonalstater i Europa ville sørget for. Nå ser det ut til at man får en handelsavtale mellom USA og EU som ytterligere vil sørge for et totalt ensrettet Vesten. Det andre ensrettede tyngdepunktet er og forblir Kina. Dette blir utviklingen med mindre den nåværende konflikten mellom USA/NATO/EU og Russland ender i en krig, hvilket det ser ut til, som nullstiller situasjonen slik at de som måtte overleve kan begynne på ny frisk. Ingen av delene er noe særlig å rope hurra for. Norge bør begynne å ivareta egne interesser ved å si opp EØS-avtalen, før monsteret i Brussel sluker oss også – med hud og hår!

Av Steinar R. Paulsen

Leave a Comment

More from category

KLIMAAVTALEN 2015
KLIMAAVTALEN 2015

196 land har nå signert et dokument som innebærer kamp mot menneskeskapte gassutslipp til atmosfæren. Kampen er [Read More]

FMIN I OMS 110116: REFERAT & INNTRYKK
FMIN I OMS 110116: REFERAT & INNTRYKK

Generelt FMIN talte til et fullpakket OMS. Hun er meget dyktig, talefør og sjarmerende. Hvorvidt hun også er en [Read More]

THAILAND – ET UTVIKLINGSLAND (RAPPORT NR. 2)
THAILAND – ET UTVIKLINGSLAND (RAPPORT NR. 2)

Da min kone og jeg kom til Thailand i 1989, var biltrafikken i Bangkok utrolig plagsom. Det tok bokstavelig timer å [Read More]

BANGKOK UNDER MILITÆRSTYRET
BANGKOK UNDER MILITÆRSTYRET

Min kone og jeg bodde i Bangkok fra 1989 til 1999, og har besøkt Thailand minst to ganger i året siden den tid. [Read More]

TIL UNGDOMMEN  (TENK PÅ NOEN TALL:  10 000 – 5 300 –  15 300)
TIL UNGDOMMEN (TENK PÅ NOEN TALL:  10 000 – 5 300 –  15 300)

Begrepet bærekraftig utvikling («sustainable development») ble lansert i rapporten Vår felles framtid som ble lagt [Read More]

HVORFOR FORTELLER IKKE MEDIENE SANNHETEN?
HVORFOR FORTELLER IKKE MEDIENE SANNHETEN?

Fra bloggen til en av kommentar.no’s helter,Hege Storhaug, har vi tillatt oss å sakse dettte: Hvorfor forteller [Read More]

JA TIL LUNDESTAD, NEI TIL JAGLAND OG KACI KULLMANN FIVE
JA TIL LUNDESTAD, NEI TIL JAGLAND OG KACI KULLMANN FIVE

I et Norge der rammene for ytringsfrihet og åpen debatt stadig innsnevres og snart har like dårlige betingelser som i [Read More]

Insider

Archives