Et annerledes nettmagasin
Wednesday July 18th 2018

VÅRT LAND OG HELGE SIMONNES BRINGER PRESSESTØTTEN I VANRY

simonnesRedaktøren i den såkalte «kristne» avisen Vårt Land, Helge Simonnes, har ofte vært fortørnet på kollegaene Trygve Hegnar, Gunnar Stavrum og andre (i all beskjedenhet også kommentar.no) som i mange år har kritisert den overdådige og urettferdige statlige pressestøtten. Men det spørs om noen har lyktes bedre i å bringe pressestøtten i  vanry enn Vårt Land og Helge Simonnes selv etter at det nå er kjent at han har sikret seg en gigantisk pensjonsavtale som gjør at 60-åringen vil motta 1 million kroner i året frem til fylte 67 år – uten å gjøre noe som helst! I tillegg skal han være lovet 11 millioner kroner for sine personlige aksjer i selskapet Mentor Medier som eier Vårt Land og i hovedsak Dagsavisen. De to små og stadig mindre avisene mottar hver mer enn 40 millioner, til sammen henimot 90 millioner kroner i pressestøtte, et resultat av en illeluktende politisk hestehandel i sin tid mellom i første rekke KrF, Sp og Ap. Til sammen har Vårt Land mottatt i størrelsesorden 1 milliard – tusen millioner – kroner i statlig støtte de tretti årene Simonnes har vært redaktør der!

Nå tar han med seg milliongaven, i hovedsak finansiert av skattebetalerne, og går av som redaktør og direktør for å slippe unna den forestående smertefulle nedbemanning, les: sparking av medarbeidere – i selskapet!

Men før man dømmer idealisten fra Sunnmøre for hardt, gjenstår det selvfølgelig å se hva han gjør med alle millionene. I teorien kan det jo tenkes at han følger tidligere Telenor-sjef Baksaas’ eksempel og frasier seg millionene, til fordel for de to avisene og alle  medarbeiderne som snart blir stående på bar bakke.. Eller kanskje han velger å gi mesteparten av pengene til de fattige, som Vårt Land tilsynelatende er så opptatt av. Selv skal han nå bli (økonomisk uavhengig) rådgiver (!) og forfatter. Trygve Hegnar har foreslått at hans kommende bok bør hete  «Hvordan jeg melket staten».

Avvikling av pressestøtten, helt eller delvis, er blant de saker mange av oss hadde forventet at en Høyre/FrP-regjering skulle sørget for, men med det kyniske interesssepartiet KrF som utpresnings- og støtteparti blir selvfølgelig heller ikke dette noe av. (Foto:dokument.no)

CARL JOHAN BERG

 

 

 

 

 

Previous Topic:

Leave a Comment

More from category

REGJERINGEN MÅ IKKE HAVNE I NYGAARDSVOLDS FOTSPOR
REGJERINGEN MÅ IKKE HAVNE I NYGAARDSVOLDS FOTSPOR

Statsminister Johan Nygaardsvold ledet en regjering som ble en katastrofe for Norge den 9. april  1940. Forsvaret var [Read More]

AFTENPOSTEN KAN KUNSTEN
AFTENPOSTEN KAN KUNSTEN

Den tidligere Høyre-avisen Aftenposten ansatte en ex-AKP m.l.er som sjefredaktør og mistet meg og mange andre [Read More]

LANGTFRA SIKKERT AT 2015 BLIR ET GODT NYTT ÅR
LANGTFRA SIKKERT AT 2015 BLIR ET GODT NYTT ÅR

Verden er i ferd med å avslutte et utfordrende år. Kina provoserer stadig sterkere de øvrige landene som omslutter [Read More]

KLIMAFORVIRRINGEN
KLIMAFORVIRRINGEN

Jeg referer til min forrige artikkel i disse spalter «Ti vedtatte villfarelser og løgner». Jeg har fått mange [Read More]

NYNORSKEN STYRER MOT UNDERGANGEN
NYNORSKEN STYRER MOT UNDERGANGEN

I en felles pressemelding fra april dette året jubler Kringkastingsringen, Noregs Mållag og Norsk Målungdom over den [Read More]

AVIS ELLER ANNONSEBLEKKE?
AVIS ELLER ANNONSEBLEKKE?

Er Aftenposten en avis eller en annonseblekke? Søndag 2.juni 2013 besto avisen av 200 sider – en hoveddel, en [Read More]

DYLAN – STØRST I VÅR TID!
DYLAN – STØRST I VÅR TID!

Mira er en stjerne som kommer, lyser litt og blir borte, skrev en kjent forfatter. Og dette er vel skjebnen til de [Read More]

Insider

Archives