Et annerledes nettmagasin
Wednesday July 18th 2018

MEDIENE ER BLITT DEN STØRSTE TRUSSELEN MOT DEMOKRATIET

 

aviserDet var med stolthet jeg begynte som journalist på slutten av 60-tallet. Jeg tilhørte den fjerde statsmakt, selve grunnpilaren i det norske demokratiet, der jeg og mine kolleger bidro til folkeopplysning og meningsmangfold.

Det er trist, men i dag ser jeg tvert om på mediene som den største trusselen mot vårt demokrati ved at de bevisst, ubevisst eller grunnet mangel på personlig integritet og mot (det finnes heldigvis unntak) bidrar til ensretting og fordumming av samfunnsdebatten. Dette lykkes de med takket være to enkle, men ekstremt vellykkede teknikker:

  1. Ved å opptre i flokk (trygt!) og konsekvent ha en agenda med alt de gjør, enten det gjelder å uttrykke meninger og holdninger – direkte eller på en finurlig måte -, eller gjennom valg av intervjuobjekter, temaer og vinklinger i så godt som alle saker hvor dette er mulig.

Og 2: Ved til stadighet å bedrive trakassering og mobbing av alle som ikke deler journalistsaueflokkens «korrekte» meninger og holdninger, les: ikke sogner til Ap, SV eller Rødt (jmfr meningsmålinger om journalisters politiske preferanser). Sammen bidrar 1) og 2) til å skape en slags stammetilhørighet innad i journalistkorpset (kan i visse tilfeller kompensere for mangel på egne meninger, kunnskap og utdannelse).

Etterhvert er det blitt slik at det for folk flest kreves en stor grad av mot for å fortelle arbeidskolleger og venner at man for eksempel sympatiserer med Israel, misliker den muslimske masseinnvandringen eller synes det er bra at Donald Trump vant presidentvalget i USA. Likeledes er det ikke stuerent å si at man stemmer på for eksempel Frp, men paradoksalt nok ganske trygt å erklære sympati med partier som har leflet med diktaturer og massemordere. Jatter man med mediene, kan man føle seg trygg.

En svensk statsråd karakteriserte for noen år siden Norge som den siste sovjet-staten. Meget treffende for hvordan Norge anno 2016 er blitt. Selvfølgelig bedriver ikke mediene sin hersketeknikk i et vakuum, men i et nært og tilsynelatende koordinert samspill med sine politiske meningsfeller, dvs politikere, studenter/forskere, biskoper, organisasjonsledere m.m. som sogner til den samme venstresiden eller deler deres grunnholdninger.

Søndag passet det for eksempel nrk.no å publisere en kronikk/ytring fra en lærerstudent som har vært fylkessekretær i AUF og som på ramme alvor spør Sylvi Listhaug om hun i disse førjulstider kan synge tredje vers av en bestemt adventsang med «innlevelse og kjærlighet», hun som – underforstått – har en så ukjærlig, menneskefiendtlig og ukristelig holdning i flyktninge- og innvandringsspørsmål. Finurlig, ikke sant? Men bare ett av tusener lignende eksempler. Målet for mediene og politikerne de betjener er åpenbart at minst 99 prosent skal kues til å mene det samme som dem – om alt.

Det blir ikke mye ærlig og åpen debatt av dette. Ikke noe reelt demokrati heller.

CARL JOHAN BERG

 

Leave a Comment

More from category

VI HAR TAPT ALEPPO TIL ASSAD OG SHIA
VI HAR TAPT ALEPPO TIL ASSAD OG SHIA

Våre allierte sunni-terrorister på opprørssiden holdt lenge ut mot regjeringsstyrkene. Vi har stått last og brast [Read More]

GI NORDSTRAND ALLE FLYKTNINGENE!
GI NORDSTRAND ALLE FLYKTNINGENE!

Det er en tendens til at de som har færrest flyktninger og immigranter i sitt nærområde, er de mest positive til [Read More]

HØYRE, FRP OG FORSVARET
HØYRE, FRP OG FORSVARET

INNSPILLET FRA OSLO FRP ANGÅENDE STORTINGETS BEHANDLING AV LANGTIDSPLANEN FOR FORSVARET (LTP) er nylig oversendt [Read More]

IKKE URIMELIG AV TRUMP
IKKE URIMELIG AV TRUMP

  Det er overhodet ikke urimelig av den republikanske presidentkandidaten Donald Trump å forlange at de [Read More]

AP, SP OG SV BURDE BETALT?
AP, SP OG SV BURDE BETALT?

Terrorangrepet 22. juli 2011 førte til rekordutbetalinger av voldsoffererstatninger. Over en halv milliard ble [Read More]

VÅRE FEMTEKOLONISTER ER I AKSJON IGJEN
VÅRE FEMTEKOLONISTER ER I AKSJON IGJEN

Det er en påfallende likhet mellom våre femtekolonister under den kalde krigen og dagens femtekolonister i asyl- og [Read More]

FORSVARSBUDSJETTET MÅ ØKES TIL 2 PROSENT AV BNP
FORSVARSBUDSJETTET MÅ ØKES TIL 2 PROSENT AV BNP

Norge – ved statsminister Erna Solberg – har forpliktet seg overfor NATO til å øke forsvarsbudsjettet til [Read More]

Insider

Archives