Et annerledes nettmagasin
Wednesday July 18th 2018

PRESIDENT DONALD TRUMP SKAPER ENGASJEMENT

trump2Den 21. oktober 2015 ble Raymond Johansen (AP-ex SV) byrådsleder i Oslo. Han leder Oslos byråd utgått fra Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk Venstreparti (SV) og Miljøpartiet de Grønne (MDG). AP bør få svi kraftig for å ha innlatt seg med SV og MDG (som i all anstendighet bør bringes under sperregrensen ved kommende stortingsvalg). Pol Pot & Co. forsøkte i sin tid å tvinge innbyggerne i Kambodsja til å bli gode og enøyde sosialister. Nå er det byrådets tur til å gjøre det samme i Oslo (hvilket innebærer å skape aksept for mangelfull søppeltømming, utstøtelse av dieselbiler, fjerning av parkeringsplasser, innføring av bilfri soner, en utidig omfavnelse av sykler og sykkelautostradaer i vinterbyen og panikkbygging av høyhus for 300 000 innvandrere (det er en netto utflytting av etniske nordmenn fra Oslo) – for å nevne noe). Det er nesten ikke til å holde ut at dette byrådet skal ture frem mot oss i hele fire år. President Trump holdt en utmerket tale. Den antydet hvordan USA vil drives gjennom den neste fireårsperioden. Så får vi se om det blir fire gode år for USA og verden, eller fire år som ikke blir til å holde ut. Men dog, enten det gjelder Raymond Johansen eller Donald Trump: Det glir over!

Det er meget mulig at president Trump er nøyaktig hva USA og Vesten trenger for å gjenskape nasjonalstatenes industrialisering og vekst, og at USA og Storbritannia vil blåse liv i en internasjonal handel som springer ut av reelle behov, snarere enn fra dagens hang til globalisering, fri flyt og overnasjonalt diktatur (EU). En sunn oppblomstring av nasjonalkonservative strømninger i Europa (som dem vi ser i SP) vil bidra til denne utviklingen. Vi ser allerede at Aftenposten krever at president Trump innfrir ALT hva han har lovet. Enhver gjennomsnittlig våken leser vet at Aftenposten kjører denne linjen for å herse med presidenten, og at redaksjonen ville vri seg i krampegråt dersom han skulle innfri.

President Trump har ertet på seg mange under valgkampen. Det er særlig mange kvinner som føler seg krenket. Det er sjelden kvinner protesterer mot kvinnesynet hos menn som stikker fra kone og barn for å skaffe seg yngre sengekamerater. Men president Trump får gjennomgå, ikke bare for hva han har gjort, men for hva han sier. Og la gå: Han er selvfølgelig ingen hvemsomhelst og han er vitterlig i overkant frittalende. Dessuten er han nesten like aktiv på TWITTER som Kristin Clemet.

Presidenten ligger i krig med pressen. Personlig har jeg dessverre måttet konkludere med at NRK og papiravisene, med Klassekampen som et hederlig unntak, har ført valgkamp for Hillary Clinton, og nå fører en helt ensidig kampanje mot Donald Trump. Av papiravisene er det Aftenposten som i særlig grad har gått i de ensidige interessers tjeneste. I USA har CNN gjort seg til mikrofonstativ for Hillary Clinton og demokratene. Nå slår president Trump tilbake. Jeg tror at riktig mange mener at omtalen av pressen er henimot som fortjent. Og pressen føler seg naturligvis dypt krenket.

«Hele Norge» har snakket på telefonen med familiemedlemmer og venner i USA som gråter sine modige tårer over at president Trump vant valget. Det er rett og slett bekymringsfullt at ingen tør stå frem og fortelle om sine hyggelige samtaler med den halvparten av de amerikanske velgerne som stemte på presidenten. Har den ensidige presse allerede pålagt oss et nytt område for PK mon tro?

I altfor mange nyhetssendinger på NRK hører vi at Hillary Clinton fikk 3 millioner flere stemmer enn Donald Trump. La oss se på vår egen valgordning (Svein Tore Marthinsen/MINERVA). Ved valget i 2005 stemte 1 266 490 velgere på de tre rødgrønne partiene Ap, SV og Sp. De fire borgerlige partiene FrP, Høyre, KrF og Venstre fikk 1 288 842 stemmer, altså 22 352 flere stemmer enn de rødgrønne. Dermed fikk de vel også flest mandater? Nei. De rødgrønne fikk 87 mandater, og de borgerlige fikk 82. De rødgrønne fikk under 48 prosent av stemmene, men kunne likevel danne en flertallsregjering som skal styre landet i fire år. Mest berømt er Arbeiderpartiets flertallsperioden fra 1945 til 1961, da de hadde flertall i Stortinget, men ikke flertall blant velgerne. Ved Stortingsvalget i 2005 var det i gjennomsnitt 18167 stemmer bak et mandat fra Oslo, mens det var 7409 stemmer bak et mandat fra Finnmark. Journalistene i Norge maser lite om skjevhetene ved den norske valgordningen, men har fullt fokus på den amerikanske, særlig når det gis anledning til å herse med republikanerne.

La oss avslutningsvis se på noen fakta fra det amerikanske valget.

Trump vant over Hillary i 31 stater, mens hun vant i 19 stater og DC. Dersom man unntar California, fikk Trump flere stemmer enn Hillary. Hillary fikk 5 860 714 stemmer i California mot Trumps 3 151 821. Det er denne differansen i California som gir grunnlaget for demokratenes og pressens propaganda om Hillarys stemmeovervekt i hele USA. Dersom man trekker California-stemmene fra Hillarys nasjonale totaltall, ender hun opp mede 54 978 783 stemmer. Gjør vi tilsvarende for Trump, ender han opp med 57 113 976 stemmer. Trump vant temmelig overlegent i 49 stater. Man kan godt si at Hillary ble valgt til president i California, og at Trump ble valgt til president for resten av USA.

Faktum er at Demokratene ligger dårligere an i dag enn noen gang siden borgerkrigen. Til forskjell har Republikanerne presidenten, representantenes hus, senatet, nesten 2/3 av landets guvernører, nesten 2/3 av delstatsregjeringene og ganske snart høyesterett.

Amerikanerne ha valgt!

STEINAR R. PAULSEN

 

 

Leave a Comment

More from category

TRUMP HAR BEGÅTT EN  MAJESTETSFORNÆRMELSE
TRUMP HAR BEGÅTT EN MAJESTETSFORNÆRMELSE

  Skal man tro mediene gjør ikke USAs demokratisk nyvalgte president Donald Trump annet enn tabber. Men det [Read More]

DEN HISTORISKE LENINGRAD-ESKADREN I 1956
DEN HISTORISKE LENINGRAD-ESKADREN I 1956

  Året er 1956 og «Den kalde krigen» mellom Øst og Vest har blitt til en ubehagelig realitet i løpet av de [Read More]

ELITISME – UNDERKASTELSE – REVOLUSJON
ELITISME – UNDERKASTELSE – REVOLUSJON

Alle og enhver kan se at den utvikling Vesten har erfart etter 1990 har vært preget av stagnasjon. I USA er store [Read More]

TRUMP’S GLIMRENDE OG KRAFTFULLE INAUGURATION SPEECH
TRUMP’S GLIMRENDE OG KRAFTFULLE INAUGURATION SPEECH

We the citizens of America have now joined a great national effort to rebuild our county and restore its promise for [Read More]

FINANSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)
FINANSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)

Finansministeren holdt en svært god tale i OMS. Det var som forventet. Hun unngikk å gå i dybden, og holdt seg til [Read More]

DONALD TRUMP
DONALD TRUMP

Den 11. januar holdt Donald Trump sin første pressekonferanse. Den ble dekket i nyhetssendingene. Dessuten dekket URIX [Read More]

FORSVARSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)
FORSVARSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)

Tradisjonen tro holdt Forsvarsministeren årets første tale i OMS. Det var fullt hus. Hun holdt seg til Langtidsplanen [Read More]

Insider

Archives