Et annerledes nettmagasin
Wednesday July 18th 2018

TRUMP HAR BEGÅTT EN MAJESTETSFORNÆRMELSE

 

bondevSkal man tro mediene gjør ikke USAs demokratisk nyvalgte president Donald Trump annet enn tabber. Men det spørs om ikke hans aller største blemme var å ikke sørge for en presidentordre som kunne ha forhindret at selveste Kjell Magne Bondevik fra Norge, vår tidligere store statsminister,  tirsdag ble stanset i passkontrollen på Dulles internasjonale flyplass utenfor Washington DC.

I følge ham selv – og det kan godt hende at det er riktig – ble han forsinket en hel time i sitt arbeid med å «mægle mellom rellionan» og skape enda mer fred i regi av sitt eget private Oslosenter, denne banebrytende institusjonen som med bl.a. mangeårige leder for Nobelkomiteen Thorbjørn Jagland som taktisk fødselshjelper seiler opp som en glohet kandidat til Nobels fredspris i nær fremtid.

Riktignok har ikke fredssenteret skapt så mye fred eller utrettet så mye for menneskerettighetene til nå. Det er kanskje derfor det i fjor skiftet navn fra Oslosenteret for fred og menneskerettigheter til kun Oslosenteret, og at det muligens ender opp med å bli hetende bare Bondevik senere. Det tar tid å skape fred i verden, og det hjelper ikke akkurat på fredsarbeidet at lederen måtte kaste bort, om ikke en time, så iallfall mange dyrebare minutter som ellers kunne vært brukt til, ja nettopp: fredsarbeid.

Det var visstnok noen skarve Iran-stempler i Kjell Magnes pass som gjorde at mannen som ellers er vant til å bli mottatt som en statsmann verden over og eskortert med blålys til presidentpalasset i Teheran på en så ydmykende måte – som om han skulle vært en ubetydelig turist – måtte tre litt til siden i passkontrollen i USA. Det hjalp ikke at han gang på gang skal ha ropt:

– I have been prime minister, I…!!

Nå viser det seg at den skjerpede kontrollen mot mistenkelige personer som har vært mye i Iran var resultat av en lovendring Barack Obama signerte i 2015, men fornærmelsen fant uansett sted i Trumps presidentperiode, og det holder i lange baner til mer beinhard kritikk av den nye administrasjonen i norske medier.

– Hvilket rykte ønsker USA egentlig å ha – (underforstått:) som lar meg, av alle, bli forsinket i passkontrollen!? spør nordmannen med berettiget indignasjon. Denne Trump er sannelig ikke redd for å ta sjanser.

Og så sjølveste I, da gitt!

PS

For amerikanere og andre som har tungt for det, og ennå ikke har fått med seg Bondeviks og Oslosenterets store og verdensomfattende betydning, anbefales Ole Paus’ glitrende «Festsang ved feiringen av 7-årsjubileet for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter». 

CARL JOHAN BERG

One Comment for “TRUMP HAR BEGÅTT EN MAJESTETSFORNÆRMELSE”

  • Evald. says:

    Skal man tro mediene…
    Det var de første ordene.

    DER ligger nettopp “hunden begravet”:

    MANGE har for lenge siden sluttet – med akkurat det.


Leave a Comment

More from category

DEN HISTORISKE LENINGRAD-ESKADREN I 1956
DEN HISTORISKE LENINGRAD-ESKADREN I 1956

  Året er 1956 og «Den kalde krigen» mellom Øst og Vest har blitt til en ubehagelig realitet i løpet av de [Read More]

ELITISME – UNDERKASTELSE – REVOLUSJON
ELITISME – UNDERKASTELSE – REVOLUSJON

Alle og enhver kan se at den utvikling Vesten har erfart etter 1990 har vært preget av stagnasjon. I USA er store [Read More]

PRESIDENT DONALD TRUMP SKAPER ENGASJEMENT
PRESIDENT DONALD TRUMP SKAPER ENGASJEMENT

Den 21. oktober 2015 ble Raymond Johansen (AP-ex SV) byrådsleder i Oslo. Han leder Oslos byråd utgått fra [Read More]

TRUMP’S GLIMRENDE OG KRAFTFULLE INAUGURATION SPEECH
TRUMP’S GLIMRENDE OG KRAFTFULLE INAUGURATION SPEECH

We the citizens of America have now joined a great national effort to rebuild our county and restore its promise for [Read More]

FINANSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)
FINANSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)

Finansministeren holdt en svært god tale i OMS. Det var som forventet. Hun unngikk å gå i dybden, og holdt seg til [Read More]

DONALD TRUMP
DONALD TRUMP

Den 11. januar holdt Donald Trump sin første pressekonferanse. Den ble dekket i nyhetssendingene. Dessuten dekket URIX [Read More]

FORSVARSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)
FORSVARSMINISTEREN I OSLO MILITÆRE SAMFUND (OMS)

Tradisjonen tro holdt Forsvarsministeren årets første tale i OMS. Det var fullt hus. Hun holdt seg til Langtidsplanen [Read More]

Insider

Archives