Et annerledes nettmagasin
Monday May 21st 2018

APEKODEN

I flere år var ledende AP-folk på jakt etter FrP-koden. De fant ingen. Etter at Jonas Gahr Støre (bildet) gravde seg ned i FrP’s mange gamle og nye forslag til god innvandringspolitikk, omskrev han det meste av hva han fant og la det hele frem i et program på 99 punkter. Når FrP advarer mot muslimske ekteskap mellom fetter og kusine, bærer advarselen preg av å være negativ og skremmende. Når AP kommer til sans og samling og kommer med den samme advarselen, bærer den preg av å være positiv og tuftet på solide sosialdemokratiske prinsipper. Juksemakeren heter Jonas Gahr Støre. Man må kunne anta at han ikke trodde at noen skulle ha problemer med å knekke Apekoden.

For øvrig er det ikke alltid godt å vite hva som er helt sant og hva som er tåketale og dobbeltkommunikasjon i AP-folks dagligtale. Vi vet alle at enhver person som stemmer AP har lært at man ikke snakker stygt om politiske motstandere uten at det er tvingende nødvendig. Man snakker ikke om dem! Dersom medlemmene i et bystyre har kommet til enstemmig enighet om å gjøre noe som er til glede og nytte for innbyggerne, så vil AP-folk alltid snakke om de AP-medlemmene i bystyret som stod bak, og aldri nevne de øvrige. Jeg regner med at de fleste har hørt FrP-, Høyre -, Venstre – og KrF – folk snakke hyggelig om Einar Gerhardsen, Jens Christian Hauge og Trygve Bratteli. Hvor mange har hørt en AP-person snakke hyggelig om Lars Korvald, Jon Lyng eller Kjell Magne Bondevik. Her har FrP – og Høyre-folk en hel del å lære.

Jonas Gahr Støre har underkommunisert til Stortinget at han har hatt direkte kontakt med terroristorganisasjonen Hamas. Men så her en dag måtte han krype til korset på TV og innrømme at han nok hadde hatt en slik direkte kommunikasjon. En ganske ynkelig opptreden i grunnen, som selvsagt ble fulgt opp med det vanlige svada om dialogens betydning for norsk utenrikstjeneste. Jonas Gahr Støre er ellers enig i at Hamas utøver terrorhandlinger, men han synes ikke det er riktig å kalle Hamas en terroristorganisasjon av den grunn. Så da så.

I forbindelse med utvidelsen av NATO østover, oppstod det en splittelse i NATO i synet på Russland (2008). Opplysningene stammer fra Wikileaks-dokumentene. USA skal ha ment at femmerbanden (Tyskland, Frankrike, Nederland, Spania og Norge) benyttet altfor sterke pro-russiske argumenter i debatter internt i NATO. Når man husker tilbake på hvordan ledende sosialdemokrater fikk til EØS-avtalen som bro til EU da folket sa nei til medlemskap, og på hvordan store deler av eliten i politiske kretser og i embetsmannsapparatet gjør daglige knefall for EU, er det ikke merkelig at utenriksdepartementet forledet oss inn i den kontinentale femmerbanden. Våre viktigste partnere i NATO er våre to atlanterhavsallierte USA og Storbritannia. Det å ikke vedlikeholde det aller beste forhold til de to, er å sette norske sikkerhetsinteresser på spill.

I et innlegg i Aftenposten for 15. februar tar Jonas Gahr Støre til motmæle. Han hevder at Norge balanserer godt mellom NATO, USA og Russland. Dertil hevder han at Norge befinner seg midt i en bred konsensus overfor Russland. Det er den vanlige leksa. Så spiller han ut venstresidens favorittkort. Uenigheten i NATO i 2008 oppstod under president George W. Bush, minner han om, og han hans administrasjon arbeidet ut fra et fullstendig uakseptabelt verdensbilde. Under president Barrack Obama er alt så meget bedre, ifølge utenriksministeren. Og la oss venne oss til det. Under en hvilken som helst republikansk president, vil venstresidens politikere hevde at USA fører en helt uspiselig politikk. Under en hvilken som helst demokratisk president kan USA, for dem, ikke gjøre noe galt. Denne propagandaen kan muligens gli greit ned på hjemmebane, men igjen er det slik at dersom ikke Norge vedlikeholder et godt forhold til USA, enten presidenten er den ene eller den annen, så leker man med Norges sikkerhetspolitiske interesser.

Det er på tide med en Høyre/FrP-regjering etter neste stortingsvalg. For Norges skyld.

STEINAR R. PAULSEN

Previous Topic:

Leave a Comment

More from category

KLIMAAVTALEN 2015
KLIMAAVTALEN 2015

196 land har nå signert et dokument som innebærer kamp mot menneskeskapte gassutslipp til atmosfæren. Kampen er [Read More]

FMIN I OMS 110116: REFERAT & INNTRYKK
FMIN I OMS 110116: REFERAT & INNTRYKK

Generelt FMIN talte til et fullpakket OMS. Hun er meget dyktig, talefør og sjarmerende. Hvorvidt hun også er en [Read More]

THAILAND – ET UTVIKLINGSLAND (RAPPORT NR. 2)
THAILAND – ET UTVIKLINGSLAND (RAPPORT NR. 2)

Da min kone og jeg kom til Thailand i 1989, var biltrafikken i Bangkok utrolig plagsom. Det tok bokstavelig timer å [Read More]

BANGKOK UNDER MILITÆRSTYRET
BANGKOK UNDER MILITÆRSTYRET

Min kone og jeg bodde i Bangkok fra 1989 til 1999, og har besøkt Thailand minst to ganger i året siden den tid. [Read More]

TIL UNGDOMMEN  (TENK PÅ NOEN TALL:  10 000 – 5 300 –  15 300)
TIL UNGDOMMEN (TENK PÅ NOEN TALL:  10 000 – 5 300 –  15 300)

Begrepet bærekraftig utvikling («sustainable development») ble lansert i rapporten Vår felles framtid som ble lagt [Read More]

HVORFOR FORTELLER IKKE MEDIENE SANNHETEN?
HVORFOR FORTELLER IKKE MEDIENE SANNHETEN?

Fra bloggen til en av kommentar.no’s helter,Hege Storhaug, har vi tillatt oss å sakse dettte: Hvorfor forteller [Read More]

BLIR DET KRIG?
BLIR DET KRIG?

I dag (5/1) rapporteres det på alle snørr – og – tårer – kanalene til NRK at ingen NATO-land vil levere [Read More]

JA TIL LUNDESTAD, NEI TIL JAGLAND OG KACI KULLMANN FIVE
JA TIL LUNDESTAD, NEI TIL JAGLAND OG KACI KULLMANN FIVE

I et Norge der rammene for ytringsfrihet og åpen debatt stadig innsnevres og snart har like dårlige betingelser som i [Read More]

Insider

Archives