Et annerledes nettmagasin
Tuesday March 31st 2015

AFTENPOSTEN VIL VOKSE?

Aftenposten tilpasser nyhetene til den venstrevridde ideologi som preger de fleste norske massemedier. Målgruppen er det store flertall av norske velgere som etter decennier med indoktrinering er tilstrekkelig langt inne i ørska til å omfavne en sosialistisk samfunnsmodell.

Aftenpostens periode som krigstidens talerør for nazistene (NS) sluttet i 1945. Gjennom Den Kalde Krigen var Aftenposten en solid konservativ avis, og som den selv hevdet, en solid plattform for egne meninger. Den tid er slutt. Avisen er ikke lenger en konservativ avis. Dens meninger har som hovedformål å bringe leserne inn i ørska. Dens markedsstrategi er å selge aviser til hele spekteret fra nesten rødt til nesten blått. Innenfor denne brede målgruppen skal alle kunne lese stoff som gjenspeiler deres egne meninger. Utviklingen kan kun forstås ved å sette lyset skarp på den overordnete politiske utvikling som har funnet sted etter 1989.   

Etter Murens fall, Sovjetunionens (og kommunismens) sammenbrudd og Warszawa – paktens oppløsning, gikk den ekstreme venstreside i dvale. Men utover i 1990-årene kastet marxist-leninistene sutteklutene sine. De ble eldre og smartere, og de har frem til denne dag besatt en mengde prominente stillinger i samfunnet. De trenger ikke å danne formelle forbund for å fremme sin ekstreme sosialisme. De har den i ryggraden. Fra sine individuelle posisjoner administrerer de nå sine daglige doser gift for å påvirke samfunnet mot Erich Honecker – modellen. En av dem er ingen ringere er Aftenpostens sjefredaktør, altså den tidligere så fremtredende AKP-ml’er Hilde Haugsgjerd.

Aftenposten er (nesten) sympatisk inntilt til statsdrift og (nesten) en motstander av privatisering. Også av den grunn motarbeider avisen meget aktivt grunnlaget for å danne en Høyre/FrP – regjering etter neste stortingsvalg. En slagkraftig gammel forbundsfelle i dette spørsmålet er den tidligere konservative statsminister Kåre Willoch, som fremdeles hater FrP sterkt nok til å arbeide for at Høyre i overskuelig fremtid skal bli sittende på Stortinget som et høyst ”ansvarlig” opposisjonsparti mot en høyst ”uansvarlig” regjering ledet av AP.

Og i tilfeldig orden: Aftenposten er naturligvis mest for den nye ekteskapsloven, mest for en slapp asylpolitikk og for drømmen om det multikulturelle samfunn. Det at den drømmen nylig ble knust av Merkel, Cameron, Sarkozi og Jagland er naturligvis fortiet av Aftenposten og alle norske massemedier. Avisen er helt for EU, helt for FN og stort sett mot at Norge kjøper amerikanske kampfly (F-35). Aftenposten er som regel, men ikke alltid kritisk til krigen i Afghanistan, oftest kritisk til NATO, men trolig mest for at norske soldater skal sendes for å rydde opp i Afrika uten NATO-involvering. Den er mot Israel i nesten ethvert spørsmål (en solid støttespiller i fordømmelsen av Israel er igjen Kåre Willoch). Osv. Osv. Osv. Listen over nesten for/nesten mot standpunkter for å treffe målgruppen og bringe flere inn i ørska er meget lang.

Aftenposten finner god gjenklang i ørska når den har slår an sine anti-amerikanske toner. De flyter som regel lett på en bølge av stadige øksehugg mot George W. Bush og republikanerne. Som kjent går alt så meget bedre under demokratenes president Barrack Obama. Han fikk heltestatus i Aftenposten da han ble tildelt Nobels fredspris, selv om hans eneste kvalifikasjon var at han ikke var George W. Bush. Gjennom de siste månedene har Aftenposten fråtset i de stjålne (og graderte) WikiLeaks-dokumentene, en praksis som mange vil karakterisere som grovt heleri. Dokumentene, som ikke gir uttrykk for offisiell amerikansk politikk, gir avisen anledning til å slå opp daglige bredsider mot USA, uten at sjefsredaktør Hilde Haugsgjerd selv behøver å ta ansvar for propagandaen. Aftenposten er riktig i sitt ess når den kan ramme USA, krigen i Afghanistan og NATO i en WikiLeaks-salve, slik den har gjort gjennom de siste dagene. Et fiendtlig intervju med USA’s ambassadør i utgaven for 21. februar, er naturligvis lagt inn for å gi inntrykk av en balanse som ikke finnes.

Alt tyder på at Aftenposten, under Hilde Haugsgjerd, makter å bringe stadig flere nordmenn inn i ørska. Dette skjer i tandem med at avisen blir bedre og bedre til å finne meninger som gamle og nye lesere kan assosiere seg med. Vi må kunne forvente at opplagstallene vil  øke.  

STEINAR R. PAULSEN

Previous Topic:

5 comments on “AFTENPOSTEN VIL VOKSE?

 1. Dette er så bra at en skulle tro jeg hadde skrevet det selv

 2. HK on said:

  Aftenposten vokser ikke, de har også tilbakegang i opplaget, men tilbakegangen er mindre enn for VG. Derfor er Aftenposten igjen blitt landets største avis. Ellers enig i det meste. Aftenposten er idag en lettvint tabloidavis og har snart overtatt Dagbladets plass i det mediepolitiske landskapet.

 3. Steinar R. Paulsen on said:

  Aftenposten har hatt kjempeoppslag om at Norge har bedt NATO dysse ned opplysninger om store sivile tap i Afghanistan. Norges ambassadør i NATO 2006 – 2010 Kim Traavik fortalte Aftenpostens journalist før artikkelen kom på trykk at dette er vrøvl, hvilket ambassadøren gjentar i Aftenposten den 23. februar. Vrøvlet ble begjærlig mottatt av Dagsavisen som gjentok det den 23. februar på lederplass. De USA – og NATO fiendtlige redaktørene ser ut til å kunne boltre seg i fri dressur!

 4. Steinar R. Paulsen on said:

  Aftenposten forsøker å sabotere en Høyre/FrP-regjeringsdannelse etter neste stortingsvalg. Den 23. februar skriver Håvard Narum: “Ingen i Høyre tenker at partiet skal gå inn i en regjering under Siv Jensens ledelse. Skulle FrP bli større enn Høyre, er det mer sannsynlig at det ikke blir noe regjeringssamarbeid mellom de to partiene enn at FrP-lederen blir statsminister.” Høyres velgere må ta avstand fra denne bevisst destruktive formuleringen og slå fast at det av de to partiene som blir størst får statsministeren.

 5. Jan8 on said:

  Jeg var nylig på et møte der Walid Kubasi holdt foredrag. Han med frihet likhet og det muslimske brorskap. Etter filmens lansering ble det en debatt hvor han ble angrepet i fra mange hold. Som svar på angrepene skrev han en kronikk til sitt forsvar forteller han i foredraget. Han fikk da beskjed fra aftenposten om å korte ned kronikken til x antall tegn. Dette selvsagt grunnet plassmangel. Etter nedkorting spurte Kubasi når det kunne trykkes. svaret var filibustertaktikk, kansje neste uke (hvis plass). Det er visstnok ennå ikke funnet plass. Fri debatt ? Ikke med AKP i førersetet. Kubasi er som ventet svært skuffet over pressens rolle i denne saken; de knebler debatten. Abbonerer du så si hva du mener, si den opp. Den lyver for deg. En får bare si som VG reklamen;
  DAGEN ER MYE BEDRE UTEN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

880,250 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More from category

DET BLIR KRIG – SOM VIL INVOLVERE MASSEØDELEGGELSESVÅPEN
DET BLIR KRIG – SOM VIL INVOLVERE MASSEØDELEGGELSESVÅPEN

I dag (5/1) rapporteres det på alle snørr – og – tårer – kanalene til NRK at ingen NATO-land vil levere [Read More]

JA TIL LUNDESTAD, NEI TIL JAGLAND OG KACI KULLMANN FIVE
JA TIL LUNDESTAD, NEI TIL JAGLAND OG KACI KULLMANN FIVE

I et Norge der rammene for ytringsfrihet og åpen debatt stadig innsnevres og snart har like dårlige betingelser som i [Read More]

AVISDØDEN – en kjetters personlige betraktninger
AVISDØDEN – en kjetters personlige betraktninger

Opplagstallene for norske dagsaviser fortsetter å falle. I fjor gikk det samlede løssalget tilbake 11 prosent, mens [Read More]

The most anti-Semitic country in the West
The most anti-Semitic country in the West

The President of Israel, Mr. Shimon Peres’ critical comments on the current Norwegian government’s [Read More]

POLITIKK OG FILOSOFI
POLITIKK OG FILOSOFI

Politisk tekning er for tiden statisk, rituell og lite spennende. Tempoet i det samfunnet som politikerne skal tjene er [Read More]

APEKODEN
APEKODEN

I flere år var ledende AP-folk på jakt etter FrP-koden. De fant ingen. Etter at Jonas Gahr Støre (bildet) gravde seg [Read More]

SMYGANDE ISLAMISME
SMYGANDE ISLAMISME

Noko viktig er i ferd med å skje. Problem som er knytte til islamisering i Europa har vore feia under teppet både av [Read More]

Insider

Archives