Et annerledes nettmagasin
Monday March 30th 2015

MILITÆRAKSJONEN MÅ FULLFØRES!

Det kan være noe av det mest lovende som har skjedd på lang tid at verdenssamfunnet gjennom FN samler seg og aksjonerer mot den gale hund i Libya som i årevis har undertrykket befolkningen, stått bak terroraksjoner i andre land og nå var i gang med nok en massakre mot egne innbyggere.

At også Den arabiske Liga har stilt seg bak militæraksjonen mot Gadaffi er selvfølgelig ekstra løfterikt, selv om det gjenstår å se om alle arabiske land er til å stole på når det  gjelder og virkelig røyner på. I så henseende er det urovekkende, men ikke spesielt overraskende, at generalsekretæren i ligaen allerede Dag 2 begynner å kritisere at intervensjonen også innbefatter bombing av Gadaffis militære installasjoner, som om ikke dette er hjemlet i FN-resolusjonen. Et overordnet mål må også være å fjerne Gadaffi fra makten, ellers vil operasjonen være til liten eller ingen nytte. En flyforbudssone alene har minimal effekt, jmfr erfaringene fra Irak hvor Saddam Hussein holdt seg ved makten i flere år etter at en flyforbudssone ble iverksatt..

Sannsynligvis vil det være nødvendig med en utvidelse av militæroperasjonen for å fjerne Gadaffi fra makten og stille ham til doms for forbrytelser mot menneskeheten. I skrivende stund erklærer han våpenhvile på ny, men å stole på en slik skruppelløs tyrann, ville være grenseløst  naivt. Det er å håpe at verdenssamfunnet når det nå har sagt A også sier B og fullfører sin historiske misjon. Det vil samtidig sende viktige signaler til andre land hvor korrupte diktatorer altfor lenge har fått lov til å herse med befolkningen.

Utviklingen i de muslimske land i Midt-Østen og Nord-Afrika er omsider kommet i bevegelse. Vi vet ikke hva slags regimer som kommer til makten etter at dikatorene eventuelt forsvinner,  men det er lov å håpe at også majoriteten av muslimer nå drømmer om å få leve i et demokrati som inkluderer personlig frihet, likestilling, religonsfrihet og ytringsfrihet. Om dette virkelig er tilfelle, gjenstår å se.

4 comments on “MILITÆRAKSJONEN MÅ FULLFØRES!

 1. Steinar R. Paulsen on said:

  FROKOST I BANGKOK: VESTEN I KAMP MOT ISLAM?

  Av Steinar R. Paulsen

  Jeg oppholder meg for tiden blant gamle venner i Thailand. Idag har diskusjonen gaatt livlig for seg om USA’s, Storbritannias og Frankrikes luftkrig mot Libya. En engelskmann blant oss ertet to tyskere med at Tyskland aldri har oensket at enkelte stater blander seg inn i andres indre anliggender. Ingen tyskere med fornuften i behold oensket aa bli kvitt Hitler i 1930-aarene, hevdet han. Tyskerne ble fylt av tilsiktet harme og hevdet at sammenligningen mellom Hitler og obersten i Libya haltet, i og med at Libya ikke har angrepet andre land. De to holdt fullstrendig med Merkel i hennes avgjoerelse om aa ligge unna “den amerikanske aggresjonen mot Libya”. Vaar thai-venn i gruppen mente at obersten kun slaar til mot opproerske terrorister, slik Thailand gjoer i sine sydligste provinser, og slik Storritannia sikkert ville gjort mot et eventuelt opproer i Wales. Vaare to danske venner hadde denne morgenstunden to helt forskjellige innfallsvinkler til problemstillingen. Den ene av dem syntes Vestens befrielse av Irak og Libya var fullstendig riktig, enten det mangehodete trollet FN godkjente angrepskrigene eller ikke. Han mente at de oevrige islamske diktaturstatene burde faa samme behandling: Bort med diktatorene, inn med demokratene! Den andre dansken mente at luftkrigen mot Libya er et helt vanvittig foretagende. Han viste til at Den Arabiske Liga foerst ba om luftkrigen, for saa aa snu saa fort de foerste timenes odeleggelser kom for dagen, og obersten kunne vise frem de foerste lemlestede kvinner og barn. Han viste ogsaa til at Pentagon hadde vaert imot luftkrigen, men blitt beordret inn i den av Obama/Clinton, og hevdet at hele sirkuset ganske snart vil medfoere at USA faar hele skylden for “aa ha startet Vestens kristne korstog mot isam”.

  Jg holdt med danskene!

  • Jan8 on said:

   Kjære kommandørkaptein.
   Jeg tillater meg å støtte tyskerne fullt ut. De har helt rett.
   Begrunnelse:
   Her er vi tilbake til temaet religion. Koranen forkynner:
   Enhver muslim er en Allahs SLAVE. Hvordan styrer man så en slave? SVAR: “MED PISK” Alle stater under innflytelse av ISLAM styres med pisk, i større eller mindre grad. Når du så går inn og fjerner en despot så oppstår det et vacuum. Spørsmålet er, hva eller hvem er istand til å fylle dette vacuum? Det må nødvendigvis bli en ny piskholder som fortsetter der den forrige slapp. I dette tilfelle vil det bli den som er best organisert i den grad det finnes organisasjoner i Libya. Såvidt jeg har hørt finnes ikke skyggen av noen utenfor stammesamfunnet. Det har vært absolutt forbud mot all organisering i Libya av frykt for utfordring av makten.
   Dette bygger en ikke opp over natten, og slettes ikke med militære midler. De første ofre for Islam er muslimene og dette er en gyldig sannhet. La den derfor seile sin egen sjø i sin stillestående pøl istedet for å utarme oss selv økonomisk, moralsk og militært til ingen nytte.
   Å gå inn i et land under innflytelse av Islam for å “lage” et demokrati der er like utopisk som sosialismen, og derfor like dumt. En blir som nevnt sittende igjen med svarteper og beskyldt for som du sier, “å ha startet vestens kristne korstog mot islam”
   Islams nedbrytende krefters korstog mot Europa er det derimot mindre snakk om internt blandt vestens multikulturalister i den politiske elite. Det forkynnes derimot ivrig i den Islamske verden om hvordan Europa snart skal tas over og sharia innføres overalt. Jeg vil tilsutt minne om John F Kennedys ord: “Vil du ha fred så vær forberedt til krig til enhver tid.”
   Vi bør derfor være forberedt til borgerkrig, til enhver tid. Noen få Europeiske borgere har oppdaget dette og de er påvei opp. Jonas Gahr Støre har imidlertid lovet å slå hardt ned på dem.

   mvh
   Jan
   Feltartillerist

   • Steinar R. Paulsen on said:

    Jeg har i tidligere artikler skrevet at jeg holder det for 60 prosent sannsynlig at islamistene tar over styringene i de arabiske opprørsstatene. Jeg holder fast ved det. Kampen mellom sivilisasjonene vil neppe finne sted i muslimske land. Den krigen vil trolig finne sted i Europa. Det vi ser nå er kun et langtrukkent preludium.

 2. HK on said:

  Hadde vi vært 100 år tilbake i tid, ville jeg vært like bekymret som Steinar Paulsen. Men hva har islamittene idag,bortsett fra analfabeter, selvmordsbombere og olje? Etter deres tidsregning er det 1432, og det stemmer egentlig ganske godt. Alle videnskapelige fremskritt de siste par hundre år er skjedd utenfor den islamske verden. Den islamske verden idag er rett og slett tilbakestående, deres unge har ingen fremtidsutsikter under de gamle regimene, derfor skjer det endelig opprør mange steder. Uskikken med inngifte fører til en katalog av medisinske og mentale problemer. Det er trist å se at en så stor del av verden styres av en trosretning som sitter fast i den mest uopplyste del av Middelalderen. Man kan si mye negativt om dagens kristne kirke også, men vi fikk heldigvis reformasjonen og opplysningstiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

879,734 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More from category

KLAGE PÅ FREDRIK SKAVLAN
KLAGE PÅ FREDRIK SKAVLAN

Jeg har sendt følgende brev til Kringkastingsrådet: Man har gjennom lang tid kunnet merke seg at SKAVLAN har [Read More]

REGJERINGEN MÅ IKKE HAVNE I NYGAARDSVOLDS FOTSPOR
REGJERINGEN MÅ IKKE HAVNE I NYGAARDSVOLDS FOTSPOR

Statsminister Johan Nygaardsvold ledet en regjering som ble en katastrofe for Norge den 9. april  1940. Forsvaret var [Read More]

JONAS GAHR STØRE OG EU/EØS
JONAS GAHR STØRE OG EU/EØS

Det er en kjent sak at mens 70 % + av norske velgere er mot EU, arbeider hele Høyre/FrP-regjeringen og 70 %+ av våre [Read More]

BÅDE WILLOCH OG KRF MÅ ERKJENNE SITT ANSVAR
BÅDE WILLOCH OG KRF MÅ ERKJENNE SITT ANSVAR

Det er liten tvil om at tidligere statsminister Kåre Willoch (bildet) har vært sterkt medvirkende til det kraftig [Read More]

BREMS INNVANDRINGEN NÅ!
BREMS INNVANDRINGEN NÅ!

I morges (19/2) hørte jeg Dagrun Eriksen (KrF) snakke i radio. Hennes anliggende var å ta dem i skole som vil bremse [Read More]

GRIPENDE MANIFESTASJON
GRIPENDE MANIFESTASJON

Minnestunden i København med 40 000 mennesker ble en gripende begivenhet. Talerne med statsminister Helle [Read More]

ER VI BEREDT PÅ Å TAPE?
ER VI BEREDT PÅ Å TAPE?

Min gode venn kommandør Einar Ebbesen opprinnelig fra Brasøy på den urnorske og spektakulære helgelandskysten, [Read More]

VENSTRE OG KRF FORTJENER INGEN TILLIT
VENSTRE OG KRF FORTJENER INGEN TILLIT

Vi som ble sjokkert over det sirkuset som utspant seg da enkelte medlemmer i Stortingets kontroll-og [Read More]

Insider

Archives